perjantai 27. heinäkuuta 2018

14-vuotias Lofooteilla

Taukoa kahvilan terassilla

Poksu täytti 14 vuotta 19.6. Synttäreitä juhlittiin juhannuksena kakulla, jota Hukka odotti valtava kuolasiima suupielestä roikkuen. Itse synttäripäivänä Poksua käytettiin eläinlääkärillä tutkimuksessa viime aikoina ilmenneen ajoittaisen hengenahdistuksen takia. Eläinlääkäri kuunteli Poksun sydämen ja keuhkot, muttei havainnut mitään poikkeavaa. Hän ei siten osannut sanoa, mistä hengen rohina johtuu. Tarkkaillaan tilannetta ja edetään koiran voinnin mukaan, joka onneksi on enimmäkseen hyvä.

Eläinlääkäri vilkaisi Poksun suuhun ja suositteli sille hammaskiven poistoa. Se tehtiinkin heinäkuun alussa. Kaikki oli mennyt hyvin, Poksulla on kaikki hampaat tallella ja kuulemma iän huomioiden purukalusto on erinomaisessa kunnossa. Hoitaja toivotti "hyvää jatkoa kiltille Pokolle".


Yksi yö vietettiin Ballangenin leirintäalueella, jossa koirilla oli båndtvang. Norjalainen tyttö tuli kysymään Hukan rotua ("näyttää vähän schäferiltä mutta on pienempi") ja onko se tyttö vai poika. Hukka vastasi murisemalla ja irvistämällä. Se ei ole koskaan pitänyt lapsista. Pokosta samainen tyttö kysyi, että onko se pentu, kun on pienempi.

Heinäkuun tukalia helteitä pakenimme koirien kera Norjan Lofooteille. Ihanan raikas tuuli sai hetkeksi unohtamaan Pohjois-Suomen paahtavan ilmanalan. Koirat olivat erityisen mielissään viileämmästä kelistä, ja iltalenkeillämme Hukka haastoi minua innolla hihnaleikkiin. Tien mutkitellessa jyrkänteiden vierestä minun piti toppuutella sitä, ettemme molemmat vahingossa leikin tiimellyksessä syöksyisi alhaalla vellovaan mereen.

Lampaita seudulla oli runsaasti. Öisin vuorelta saattoi kuulla kellon kilinää ja "bä ä ä ä ä". 

Norjassa matkustettiin kahdella eri autolautalla. Koirat eivät saaneet poistua matkan aikana autokannelta, mutta hyvin matka meni siitä huolimatta. Pidempi lauttamatka oli reilun tunnin mittainen.

Joku uskalias melomassa


Onnellinen hihnallaleikkijä

Oikeasta etusesta ajeltiin karvoja hammaslääkärin ja nukutuksen yhteydessä. Paleltumisvaaraa ei näillä keleillä ole. Poksu poseeraa kivikossa, kun lapset keräävät simpukoita.

Simpukankeruureissun jälkeen kelpaavat nokoset.

Kaverukset Ballangenissa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Saa kommentoida!