maanantai 5. helmikuuta 2018

Pala pois

 
Pakkanen kiristyi melko hyytäviin lukemiin ja Hukka vaikutti kovin viluiselta lenkillä, joten ostin sille uuden loimen. Tämä aniliininpunainen loimi oli alennuksessa ja sattui olemaan sopivan kokoinen, joten se lähti matkaan. Hukka oli aluksi lannistunut, kun sille puettiin takki, mutta nyt se ei enää leikkihaluja haittaa.

Poksulle hankittiinkin jo jokin aika sitten uusi takki, pomppa malliltaan. Tuo on kyllä mielestäni tosi hyvä, ainakin Poksulle. Istuu, vaikkei siinä ole jalkarenksuja (toisin kuin Hukan takissa). Poksu olikin täällä meillä hoidossa viikon, ja hyvin se viihtyi. Reippaasti köpötteli lenkeillä mukana.


Kun keväällä leikattiin Poksulta tulehtunut kohtu ja Hukka ihmetteli toipilasta kaveriaan, niin nyt olivat osat toisin päin. Pari viikkoa sitten löysin Hukan jalasta patin ja menin varmuuden vuoksi näyttämään sitä eläinlääkärille. Eläinlääkäri totesi, ettei kyseessä ole pelkkä rasvapatti, ja suositteli poistoa. Patti poistettiin leikkauksessa viime keskiviikkona. Samalla eläinlääkäri tutki kolme muuta Hukasta löytynyttä pattia (kaksi samassa jalassa ja yksi rintakehässä), mutta kaikki muut olivat pelkkiä rasvapatteja. Poksu oli tällä välin kaverillani hoidossa. Se oli nauttinut olostaan, nukkunut sohvalla ja haukkunut postimiehen.

Leikkauksen jälkeen Hukka sai herätyspiikin, mutta sen jalat olivat silti pelkkää tutisevaa hyytelöä. Nostin sen autoon ja kotona rappukäytävässä kannoin portaita ylös. Onneksi asumme vain toisessa kerroksessa. Hukkaa on yllättävän helppo kantaa silloin, kun se on huumattu eikä pysty rimpuilemaan vastaan.

Autoa odotellessa, takajalat eivät vielä oikein kanna

Surkea toipilas juuri kotiutuneena

Hukka parka oli aivan sekaisin nukutuksesta toipuessaan. Se vinkui ja törmäili tuolinjalkoihin ja ovenkarmeihin, kun yritti kävellä pitkin seiniä mutta kauluri otti joka paikkaan kiinni. Parin päivän päästä poistin siteen jalasta. Haava on siistin näköinen eikä vaikuta kipeältä, tosin nyt Hukka on kyllä saanut kipulääkettäkin kahdesti päivässä. Pidemmistä ulkoiluista joudumme pitämään taukoa, koska leikkauskohdasta on karvat ajeltu pois ja tuolla ulkona on aika kylmä. Olen yrittänyt sitoa vaikka minkälaista sukkasysteemiä karvattomaan kohtaan, muttei mikään oikein tunnu pysyvän. Toivotaan pikaista säiden lauhtumista ja Hukalle nopeaa karvankasvua. 

Jalassa Hukkaa varten neulomani sukka ja kiinnikkeeksi sidettä - koko viritys valui pois ensimmäisten 50 metrin matkalla...

Niin ja se poistettu patti. Eläinlääkäri ei osannut sen tarkemmin sanoa, mikä se on, vaan lähetti klöntin eteenpäin analysoitavaksi. Tulokset saamme tällä viikolla. Oli mikä oli, nyt se on otettu pois.

2 kommenttia:

  1. Voit kokeilla itseensä tarttuvaa sidettä (saa apteekeista ja marketeista) pari kerrosta alimmaiseksi kerrokseksi nahan päälle, sen päälle sukka ja sitten sukan päälle taas sidettä. Hyvää toipumisaikaa Hukalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Mulla olikin tuota sidettä pari rullaa valmiina kaapissa - sitä saa myös sairaalasta, jos murtaa kyynärpäänsä...

      Poista

Saa kommentoida!