sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Suomi 100 -joulukertomus

6.12.2017. Maata pitkään riivannut konflikti on saatu soviteltua diplomaattisesti, ja Suomi juhlii itsenäisyyttään. Jouluaattona edessä ovat tiukat presidentinvaalit, joiden ehdoton ennakkosuosikki on Koipeliinipuolueen europarlamentaarikko U. Keikonen.Alikersantti Pokka ja hänen taisteluparinsa korpraali Hukkanen seuraavat itsenäisyyspäivän paraatia, kun Pokka saa korvanappiinsa käskyn saapua välittömästi päämajaan.

Päämajassa häntä odottaa tasavallan presidentti Roopevelt. Pokka on pudota tuoliltaan, kun hän kuulee uutiset: Keikonen on kaapattu! Sieppaajien aikeena on kyydittää Keikonen länsirajan kautta Huippuvuorille ja vaatia hänestä kohtuuttomia lunnaita. 

 
Monessa liemessä keitetty Pokka saa tehtävän hoitaakseen. Kansan suosikki on haettava jouluksi kotiin, keinoja kaihtamatta...Pokka on mielissään ulkomaankomennuksestaan ja pyytää myös Hukkasen matkalle mukaan.Hukkanen suostuu heti ja pukee työvaatteet ylleen. Salainen tehtävä voi alkaa. Pokka vannottaa Hukkasta, että tapauksesta ei sitten saa hiiskua medialle, koska karismaattisen Keikosen katoaminen aiheuttaisi jättimäisen somekohun.Matka sujuu mukavasti Tapio Rautavaaraa kuunnellessa, ja pian kaverukset jo huomaavatkin olevansa perillä.Kaksikko jalkautuu tutkimaan maastoa. Onko Keikosta kuljettava ajoneuvo kulkenut tästä?Pokka nappaa vainun. Tämä maastokuvioitu bunkkeri tuoksuu epäilyttävältä.Yhtäkkiä Pokka huomaa jotain outoa mäen harjalla... Hän ja Hukkanen ovat kävelleet suoraan vihollisen leiriin!Kipinävuorossa värjöttelevä schäferhund Pelle hoksaa kaksikon hetkessä ja kuljettaa heidät hännästä vetämällä päävartiostoon. Siellä vihollinen kiduttaa Pokkaa ja Hukkasta tarjoamalla heille viimevuotisia pipareita. Pthyi! Kaksikolle ei jää muita vaihtoehtoja kuin antautua ja liittyä vihollisjoukkoon.Vihollinen komentaa uudet tulokkaat tarkkailemaan Haaparannan-liikennettä ja pitämään Excel-taulukkoa suomalaismatkailijoiden olutmausta. Työtehtävä on hyvä lisä CV:hen, mutta viikkojen kuluessa operaatio Keikonen alkaa naputtaa yhä vahvemmin molempien takaraivossa.Joulunalusviikolla kaksikko saa tarpeekseen. Hukkanen naamioituu patsaaksi ja onnistuu näin harhauttamaan työnjohtajaa. Pokka taas tekeytyy kuolleeksi. Hetkessä he ovat vapaita.Hukkasen tarkka nenä havaitsee maassa tutun värisen karvatupon. "Keikonen on kulkenut tästä!", hän haukahtaa Pokalle. Tuntikausien jäljitys ei kuitenkaan tuota tulosta. Ilta alkaa hämärtyä ja kaksikko  tuskastua.Juuri silloin viisas joulun pöllö lehahtaa oksalle ja vasikoi Keikosen olinpaikan: häntä pidetään vankina työskentelemässä vihollisen joululeivonnaistehtaan tuotekehityspäällikön apulaismaistajana.

Pokka saa ovelan idean. Hukkanen saa luvan näytellä start-up-joulutorttuleipomon perustajaa, joka harhauttaa henkilökuntaa sillä aikaa, kun Pokka noutaa panttivangin.


Hukkanen on kuin luotu tehtävään. Ovela ilme naamallaan hän pyytelee maisteltavakseen erilaisia uutuustuotteita.


Samaan aikaan Pokka livahtaa tyhjillään olevaan tuotekehityspäällikön työhuoneeseen. Luojan kiitos, Keikonen on vahingoittumaton! Pokka huikkaa hänet mukaansa. Keikosen joulutorttukiintiö on tältä vuodelta täynnä, joten hän lähtee mieluusti Pokan matkaan. Poliitikko kertoo, että etenkin hän on saanut tarpeekseen ruotsalaisista sahramipullista.Hukkanen kehtaa poistua leipomosta vasta ostettuaan 14 erilaista piparkakkupakkausta. Mutta nyt on jo kiire, sillä on jouluaatto ja vaali-ilta!


Kolmikko viilettää suuna päänä kohti itärajaa ja ehtii kuin ehtiikin Suomeen juuri ennen tulosten julkistamista.Ääntenlaskija kuuluttaa seurueelle mitä parhaan joululahjan: yhtenäinen Suomen kansa äänestää Keikosen ensimmäiselle presidenttikaudelleen.

Ensi vuonna Keikosen on määrä liittyä suomalaisten suurkoirien joukkoon. Sitä ennen on kuitenkin joulun aika. Siitä tuleekin kaikkien aikojen paras joulu laatikoineen, puruluineen ja ruotsalaisine pipareineen.

Poksu ja joulukuusi 24.12.2017 

Hukka ja joulukuusi 24.12.2017 

2 kommenttia:

  1. Tää oli ihan mahtava! :D Hyvää uuttavuotta 2018! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja samoin hyvää Suomi101-vuotta!

    VastaaPoista

Saa kommentoida!